Meditation

Meditation

Mange af de frustrationer der opstår i din hverdag, og som gør at du bliver ked af det og ikke stoler på dig selv opstår – fordi du ikke “er hjemme i dig selv”.
Med dette mener jeg, at vi alle har så susende travlt med at gøre og ordne at vi taber os selv og mange gange ender med at blive stressede, deprimerede og syge. Kun i roen kan du genfinde din oprindelige kerne og finde fred og accept af dig selv og andre.

Der er overhovedet ingen hokus pokus i meditation…Dybest set er det bare at sætte sig ned et øjeblik med lukkede øjne og evt. blive opmærksom på kroppen…hvordan er det ligenu i din krop. Hvordan er det at være dig ligenu. 

Mange følelsmæssige rutcheture kunne undgåes og masser af medicin ville være overflødigt, hvis vi blot brugte 10 min hver dag på at komme hjem i os selv.

Meditation kan med stor fordel bruges af alle mennesker uanset alder, smidighed og religion og kræver ingen forkundskaber. 

Få større Glæde og mindre stress i din hverdag med meditation

Meditation hjælper med

– Meditation fremmer det gode humør og giver et bedre overblik

– Meditation mindsker stress

– Meditation fremmer helbredet

– Meditation forandrer hjernebølgerne

– Meditation forandrer generne

Der findes flere forskellige slags meditationer, både religiøse og ureligiøse. Fælles for dem alle er at de giver os mennesker en mærkbar og videnskabelig bevist effekt, såsom mere overskud og et bedre helbred.

Luk øjnene og træk vejret dybt. Luk tankerne ude for en stund og meditér!
Det råd får mange, der er ramt af stress og sygdomme – og forskning viser, at de meditative pusterum virker.

Generne aktiveres
Når mennesker mediterer, kan man måle tydelige fysiske forandringer. Blodtrykket falder, pulsen falder, åndedrættet falder og stofskiftet falder.
Men den meditative afspændingstilstand påvirker også vores gener.
En amerikansk undersøgelse har vist, at mennesker, der har mediteret i mange år, viser forandringer i 2200 gener. Og selv hos folk i en gruppe, der har mediteret i blot otte uger, kan man se en forandring i 1561 gener.

Modvirker stress og ældning
Det er de gener, der reducerer stress og modvirker betændelse og ældning, som bliver påvirket og aktiveret under meditation.
Hos gruppen i forsøget, som aldrig havde mediteret, var der ingen forskel at spore i generne.
Herbert Benson er hjertespecialist ved Havard Medical School. Han tog initiativet til forsøget i 2008, og hans hold undersøgte alle kroppens 50.000 gener på personerne i de tre grupper.
– Vi har kapaciteten til at bruge vores sind til at holde tjek med de fundamentale byggesten i vores krop, nemlig RNA og DNA, siger Herbert Benson i programmet ‘Sjæl og videnskab’ på DR2 som genudsendes fra d. 13. februar 2012 og seks uger frem..

Hjernen forandres
Også hjernen bliver påvirket af meditation.
Det er i den frontale del af hjernen og hjernestammen, der sker en forandring. Altså stedet som styrer opmærksomheden, og hjernestammen som blandt andet styrer åndedrættet og hjerterytmen